‹ Tilbage til oversigt

Tidligere bestyrelsesformand i EY bliver medejer af Pihl & Søn A/S og LM Byg A/S

Den tidligere adm. direktør og bestyrelsesformand for EY Danmark, Jesper Koefoed, har hurtigt skabt sig en bestyrelseskarriere i byggebranchen. Nu kun tre måneder efter, at han blev valgt som bestyrelsesformand for LM Byg A/S og Pihl & Søn A/S, køber han sig ind i begge selskaber.

Entreprenørvirksomhederne LM Byg A/S og Pihl & Søn A/S, der netop har afleveret flotte regnskaber, har fået ny medejer. Det er den nytiltrådte bestyrelsesformand og tidligere topchef i EY, Jesper Koefoed, der har købt sig ind i de to velkonsoliderede og ejerledede virksomheder.

Carsten Mindegaard, hovedaktionær i Pihl & Søn A/S samt ejer af LM Byg A/S, glæder sig over at have fået Jesper Koefoed med i ejerkredsen.

”Jesper Koefoed har gennem en lang karriere i EY vist, at han er en af landets bedste rådgivere og dygtigste topledere og har allerede efter kort tid bidraget med stor værdi i bestyrelsesarbejdet for både LM Byg A/S og Pihl & Søn A/S. Begge selskaber ser ind i et 2019/2020 med et markant stigende aktivitetsniveau, og det er derfor det helt rigtige tidspunkt for mig at tage nye kræfter ind i både bestyrelses- og ejerkredsen,” siger Carsten Mindegaard og fortsætter:

”Jesper og jeg arbejder utroligt godt sammen, og med udgangspunkt i hver vores kompetenceprofil kan vi sammen med selskabernes ledelse og medarbejdere accelerere udviklingen i begge selskaber. Det er langt hurtigere, end jeg ville kunne gøre alene, fordi Jesper kommer med et sundt udefra-og-ind-perspektiv, der går på tværs af hele det danske erhvervsliv.”

Med investeringen, der følger i halen på de to formandsposter, glæder Jesper Koefoed sig til at indtage en aktiv og central del af udviklingen af de to selskaber.

”LM Byg A/S har været en rendyrket succes i mere end 30 år og har bevist sin relevans på markedet, mens Pihl & Søn A/S er blevet genetableret på landkortet langt hurtigere og bedre end forventet. Den anerkendelse, som begge selskaber nyder hos bygherrerne, har jeg meget stor respekt for, og efter at have vendt forskellige muligheder med Carsten er vi kommet frem til, at vi bedst forløser selskabernes videre potentiale ved at gøre det i fællesskab,” siger Jesper Koefoed.

Han lægger ikke skjul på, at der i baggrunden for investeringen ligger både en personlig passion for byggebranchen, og at LM Byg A/S og Pihl & Søn A/S måske er en af de mest interessante vækstvirksomheder i branchen i øjeblikket.

”Byggebranchen er hele tiden under udvikling og går en spændende fremtid i møde med både klimadagsorden, nye boligformer og erhvervs-byggerier for både det offentlige og det private.

Derfor er det utroligt interessant for mig at investere i to specialiserede virksomheder, der er nogle af de bedste i landet inden for deres fagområde, samtidigt som de to selskaber gennem Pihlkonsortiet, som M.J. Eriksson A/S også er en del af, repræsenterer et meget kompetent alternativ til de fire helt store spillere på markedet. Det er det, bygherrerne efterspørger, og som gør det interessant at være medejer også,” siger Jesper Koefoed.

Den nye medejer forventer sammen med Carsten Mindegaard en betydelig vækst og et solidt resultat for begge selskaber i 2019/2020 regnskabet.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix