‹ Tilbage til oversigt

Retten på Frederiksberg

For Slots- og Kulturstyrelsen har Pihl i hovedentreprise udført en markant tilbygning til Retten på Frederiksberg.
Tilbygningen er udført med kælder for teknik og parkering, samt 5 niveauer med retssale, kontorer, kantine og fællesfaciliteter. Nærheden til den eksisterende retsbygning udgjorde en særlig udfordring, da der skulle sættes spuns for etablering af byggegruben.
En anden udfordring ved byggeriet var arkitekternes design af husets østfacade, der skråner 45 grader på husets tre øverste etager for længst mod nord at rettes op i en dobbeltkrumning. Facaden er på den krumme og skrånende del udført af teglbeklædte kassetteelementer i stål/træ. Øvrige facader i sandwich betonelementer med forstøbte teglskaller eller egentlig skalmur. Også ved vinduer og indvendigt i etagerne indgår en række specialudviklede løsninger. Tag er papdækket. Gulve er klinke- og trægulve, samt tyndbelægninger. Vægge er beton, gips og glasvægge. Lofter er nedhængte akustiklofter. Bygningen er teknisk på et højt niveau med ventilation, køling, varme, sprinkling, ABA og CTS-styring.

 

  • Bygherre:

    Slots- og Ejendomsstyrelsen

  • Hovedentreprenør:

    Pihl & Søn A/S

  • Arkitekt:

    3XN

  • Udførelse:

    2010 - 2012

  • Entresprisesum:

    118,8 mio