‹ Tilbage til oversigt

FN Byen i København

Som en otte-takket stjerne har FN-Byen lagt sig på spidsen af Marmormolen ved indsejlingen til Københavns Havn.
FN Byen samler de Forenede Nationers forskellige aktiviteter og organisationer i København på én adresse, idet det tidligere Unicef-lager på Marmormolen dog er flyttet længere ud i havnen.
Designet skyldes arkitekterne fra 3XN, der ved udformningen har taget afsæt i FN’s værdier og verdensomspændende virke. Med sin stjerneform rækker FN-byen ud mod verden i mere end én forstand. Bygningen er beklædt med hvide skodder, der får ‘takkerne’ til at ligne stævnen på de mange krydstogtskibe, der lægger til ved Nordhavn. Nederst er bygningen beklædt med rustrøde jernplader, som også findes på indersiden af Marmormolen.
Indvendig danner en gigantisk skulpturel cirkeltrappe centrum i det store hus og giver adgang til etagerne og kontorer for henved 1.000 medarbejdere. Adgangsforholdene er samtidig med til at imødekomme de ganske skrappe sikkerhedskrav, som bygningen skulle leve op til.
Det 52.000 etagemeter store byggeri (inkl. 7.000 m² kælder) er certificeret på det højeste trin (Platinum) i den amerikanske bæredygtigheds klassifikation LEED. Facadernes vinduer og skoddesystem er med til at optimere indeklima, dagslys og energiforbrug. Bygningen køles med havvand fra havnen, mens et stort solcelleanlæg på taget dækker en stor del af FN Byens elforbrug.
FN-Byen er udført af Pihl i totalentreprise. Byggeriet blev udført over to etaper.  Pihls konkurs i 2013 kom til at berøre de afsluttende færdiggørelsesarbejder på etape 2.

 

 • Bygherre:

  FN - Byen P/S

 • Totalentreprenør:

  Pihl & Søn A/S

 • Areal:

  52.000 m2

 • Ingeniør:

  Orbicon

 • Arkitekt:

  3xNielsen

 • Udførelse:

  2010 - 2013

 • Entreprisesum:

  720 mio.