‹ Tilbage til oversigt

Halldór P. Ragnarsson sætter sig i direktørstolen hos genrejst Pihl & Søn A/S

Tilbage i februar lød det, at den tidligere hæderkronede virksomhed Pihl & Søn blev genrejst med en ny ejerkreds. Nu stiller den længeventede direktør Halldór P. Ragnarsson sig i spidsen for genrejsningen som adm. direktør. Han ser frem til at genskabe den unikke ånd og servicere bygherrerne.

Det gav genlyd tidligere på året, da Carsten Mindegaard, ejer og bestyrelsesmedlem i LM Byg A/S, sammen med en investor valgte at genrejse den over 126 år gamle entreprenørvirksomhed Pihl & Søn A/S. Allerede dengang kunne han fortælle, at rollen som adm. direktør skulle udfyldes af en af branchens største kapaciteter, nemlig Halldór P. Ragnarsson. Islændingen, der har tilbragt over 30 år i det tidligere
Pihl & Søn.

Halldór P. Ragnarsson var chef for den danske afdeling fra 1991-2012, hvor den udviklede sig markant og var en fornuftig forretning med en pæn indtjeningsgrad. Han var adm. direktør fra 2012-2013. Iværksætter og ejerleder Carsten Mindegaard er glad for endelig at kunne byde en af byggeriets grand old men velkommen.

”Jeg er glad for endelig at kunne byde Halldór velkommen til det nye Pihl & Søn A/S. Han er anerkendt som en af branchens mest kompetente kapaciteter, og vi er stolte over, at han skal stå i spidsen for genrejsningen. Pihl & Søn er et stykke Danmarkshistorie, der fortjener et nyt kapitel, og jeg glæder mig til at skrive det sammen med Halldór og resten af holdet,” siger Carsten Mindegaard og fortsætter:

”Siden offentliggørelsen i februar har vi haft travlt med at etablere styresystemer og hente erfarne branchefolk, og vi er blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på hovedentreprisen af Statens Naturhistoriske Museum. Det gode arbejde skal Halldór P. Ragnarsson nu bygge videre på.”

Pihl er blevet genrejst med et solidt kapitalgrundlag og støtte fra Danske Bank og Vækstfonden, og den landsdækkende anlægsentreprenør M.J. Eriksson Holding er også med i genrejsningen som aktiv medinvestor og en del af ejerkredsen.
Vi skal leve op til forventningerne
Den nye direktør var aldrig i tvivl, dengang Carsten Mindegaard præsenterede ham for ideen og muligheden for at skrive et nyt kapitel med Pihl. Halldór P. Ragnarsson ved samtidig også, at det bliver et langt, sejt træk, og det er alle i virksomheden indforstået med.

”Jeg er utrolig stolt over at være en del af det nye Pihl & Søn A/S og glæder mig til at fortsætte med genrejsningen og det foreløbigt flotte arbejde, holdet har præsteret. De mennesker, der står bag genrejsningen, er meget ambitiøse og kompetente, og vi er alle opsatte på at genskabe den unikke ånd og et nyt hæderkronet Pihl. Men vi ved også, at det bliver et langt, sejt træk, der kræver hårdt arbejde,” siger Halldór P. Ragnarsson.

Den kompetente islænding ved, at navnet Pihl lægger op til store forventninger. Og dem er man klar til at leve op til for igen at blive bygherrens foretrukne samarbejdspartner.

”Navnet Pihl, og ikke mindst holdet bag, lægger op til store forventninger fra branchen, og dem skal vi nu leve op til. Vi vil være bygherrens foretrukne samarbejdspartner ved alle former for byggeri, og derfor skal vi i gang med at finde de rigtige medarbejdere,” slutter Halldór P. Ragnarsson, der understreger, at det nye Pihl vil fokusere på projekter inden for landets grænser og kun tage de opgaver ind, man kan styre.
Pihl & Søn A/S har allerede hentet tidligere Pihl-ansatte, der kender ånden. Der er også kommet flere henvendelser fra interesserede bygherrer og medarbejdere fra hele branchen. Halldór P. Ragnarssons første opgave bliver at arbejde videre med de mange henvendelser, der er kommet.